Aantal personen: 4
1 kg aardappelen
3/4 dl hete melk
40 gr boter
1 middelgrote ui, in ringen
2 tenen knoflook
gehakt
2 eetl olijfolie
1 blikje tomatenblokjes (vers mag ook)
1 eetl tomatenpuree
1/2 eetl paprikapoeder
1 eetl suiker
350 gr zuurkool
300 gr chorizo in reepjes
3 eetl bladpeterselie
Kook de aardappelen gaar in water met zout, giet ze af en laat ze droog stomen. Fruit de ui en de knoflook in de olie. Doe d tomatenblokjes, tomatenpuree, paprikapoeder, suiker en zuurkool erbij en laat alles op een laag vuur 10 min. Zachtjes pruttelen. Stamp de aardappelen fijn met de melk en de boter en voeg het zuurkool mengsel toe. Schep de chorizo en peterselie erdoor. Garneer met wat verse peterselie. Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |